Start / HemOm ossVåre tjänsterAktuelltBildgalleriKontakta oss på Lavinen


TRAMPOLINEN

Trampolinen är en dagverksamhet inom Sundsvalls kommuns socialpsykiatriska verksamhet. Trampolinen ger personer möjlighet till meningsfullt arbete och aktiv rehabilitering.

LAVINEN

Inom ramen för Trampolinens verksamhet startade 1995 en ideell förening, Lavinen, som efterhand utvecklades till ett socialt arbetskooperativ. Medlemmarna i Lavinen har möjlighet att påverka utvecklingen av verksamheten, få föreningsvana och arbeta i en demokratisk anda. Lavinen får olika uppdrag av t.ex. företag, kommun, landsting samt privatpersoner. Arbetet som utförs är skiftande och stimulerande och leder till att deltagarna på ett naturligt sätt kommer i kontakt med samhället.
De utförda uppdragen uppskattas och ger också tillskott i Lavinens kassa. Kooperativet Lavinen ger sammanhållning och arbetsglädje. På medlemsmöten diskuteras och fattas beslut om bland annat olika aktiviteter, inköp, ekonomi, öppethusdagar och medlemsförmånder. Lavinen driver en lunchmatsal som främst nyttjas av de personer som aktivt arbetar i Lavinen, men även stödmedlemmar har möjlighet att inta lunch.

Vår verksamhet präglas av ett rehabiliterande tankesätt, där människors val, resurser, intressen och behov ska styra.